Trendikkäät pelipaikat Lontoon keskustassa

Keilaus käsitetään usein tavallisten tallustajien urheilulajiksi, ja sillä voi olla nuorison silmissä jopa hieman tylsän pelin maine. Palloa heitetään tasaista rataa pitkin, ja vauhtiin ja vaaratilanteisiin ei juurikaan ole mahdollisuutta. Mini golf taas nähdään perheen pienimpien harrastuksena, jota pelataan lähinnä perheloma paikoissa. Harvempi trendikäs kaupunkilainen ajattelee keilausta vaihtoehdoksi esimerkiksi illanvietolle cocktail baarissa.Tämä ei kuitenkaan ole tilanne maailman suurkaupungeissa, nuoret aikuiset ovat ottaneet viime vuosien aikana keilauksen omakseen, ja uusia keilaratoja aukeaa hipster alueille kuin sieniä sateella. Keilauksen lisäksi nämä paikat tarjoavat usein ruokaa, juomaa, ja muita huveja. Trendikkäiden keilahallien ja golfratojen pää asiakaskuntaa ovat bile ja työporukat, jotka vuokraavat radan tai jopa koko paikan käyttöönsä. Ruoka ja juomatarjonta tekevät illallisen järjestämisestä helppoa, ja kaikille on kivaa kun juhlista löytyy juomisen lisäksi muuta tekemistä.

Lontoon keilahallit

Maailmalla keilauksen suosio lähti nousuun 90-luvun lopulla ensi-iltansa saaneen Big Lebowski elokuvan saatossa. Leffan päähahmo Dude oli suorastaan vaakatasoisen rento äijä, joka vietti suuren osan ajastaan keilahallilla valkovenäläisiä nauttien. Kulttimaineeseen noussut elokuva toi pallopelin takaisin uuden sukupolven tietoisuuteen, ja kaupunkien ravintoloitsija vastasivat kysyntään. Yksi ensimmäisistä suosituista keilapaikoista oli Lontoon Holbornissa sijaitseva Bloomsbury Lanes. Paikka muistuttaa sisustukseltaan autenttista 50-luvun amerikkalaista keilahallia. Kahdeksan keilaradan lisäksi saman katon alle mahtuu karaokemesta, ja Amerikkalainen diner. Bloomsbury Lanes suosittelee keilaradan ennakkovarausta, sillä paikalle sattuville yksittäis asiakkaille ei pidetä rataa vapaana. Bloomsbury Lanesin tiloissa järjestetään myös klubi iltoja, ja paikkaa voi varata yksityistilaisuuksiin. Useat nuorisoporukat käyttävät Bloomsbury Lanesia jatkopaikkana biletykselle, sillä se on viikonloppuisin auki kolmeen saakka aamulla. Bloomsbury Lanesin suosion innoittamana Lontooseen on viime vuosien aikana levinnyt keilauksen ketjupaikka All Star Lanes. Näitä on ripoteltu avokätisesti ympäri Lontoota, ja ne ovat laajan porukan suosiossa. Esimerkiksi Prinssi Harryn tiedetään olevan fani! All Star Lanes on pääosin diner tyyppinen ravintola, joka tarjoilee laajan menun burgereista kevyempiin ruokalajeihin, ja pirtelöistä cocktail juomiin. All Star Lanes ketjun peli paikkoja löytyy Holbornin ja Bricklanen asuin alueilta, ja Westfield Stratfordin ostoskeskuksesta. Pelaajat jotka haluavat illan vietostaan muutakin kuin tötteröiden kaatoa ja ruokaa suuntaavat usein Queenswayn kaupunginosassa sijaitsevaan Queens keilailu paikkaan. Tämän erikoisuutena on sen sisätiloissa sijaitseva luistelurata, jolla järjestetään myös jääkarting kilpailuita sekä curling harjoituksia. Queens mainostaa itseään kilpailu tasoisena keilahallina, ja ruokatarjonta on hoidettu läheisen MeatLiquer kultti burgeri paikan puolesta.

Minigolfin huvitukset

Keilojen kaatamiseen kyllästyneille kaupunkilaisille, on suurkaupungissa tarjolla myös vaihtoehtoista huvia. Viimeisen muutaman vuoden aikana kaupunkiin on noussut monia sisätiloihin rakennettuja minigolfratoja. Swingers golf klubilla on suuret toimitilat Lontoon Cityssä ja West Endissä. Molemmista paikoista löytyy kaksi yhdeksän reikäistä minigolfrataa, jottka modemmat on sisustettu tyyölikkäästi muistuittamaan peri englantilaista kesä puutarhaa. Molemmat golfradat tarjoavat laajan valikoiman katuruokaa, meksikolaisista burritosta pizzaan ja burgereihin, joten vierailijat voivat käyttää paikassa useamman tunnin. Ruuan lisäksi pelaajat voivat nauttia laajasta cocktail valikoimasta. Siinä missä Swingers erikoistuu perinteisellä minigolfille trendikkäässä ja söpössä ympäristössä, Lontoon Shepherds Bushin Westfield ostoskeskuksessa sijaitseva Puttshack pyrkii minigolfin uudistamiseen nyky tekniikoiden avulla. Radalla käytettävät pallot antavat pelaajien seurata niiden tarkkaa kulkua, ja pitävät tiliä pelin kulusta. Pelaajat kohtaavat radan varrella useita tietokonepeli tyyppisiä yllätyksiä, jotka vaihtelevat vaaratilanteista kymmenkertaisiin bonus pisteisiin. Kuten muissa samantyyppisissä paikoissa, pelaajat saavat myös Puttshackissä hyvin syödäkseen, ja juodakseen, ja innokkaimmat pelaajat voivat rekisteröityä Puttshackin sosiaaliseen klubiin, joka antaa heille mahdollisuudet peli historiansa seuraamiseen älypuhelimen tai tietokoneen kautta.

Minigolfin huvitukset