Pöytätennis: loistava urheilulaji

Yksi muutamasta tuntemattomasta ja ei niin kuuluisista urheilulajeista maailmassa on pöytätennis.

Se sai laajan suosion 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa, erityisesti vuoden 1988 olympialaisissa järjestetyn debyytin vuoksi Seoulissa, se saavutti huippunsa tähän aikaan ja sitten hiipui vähitellen. Tämä ei kuitenkaan minimoi faktaa, että pöytätennis on loistava, hauska ja kiinnostava urheilulaji katsoa ja eikä se saa palautettua entistä kirkkauttaan ja paikkaansa urheilun maailmassa maailmanlaajuisesti ja täytettyä otsikot ja sanomalehdet kiinnostavilla jutuilla pöytätenniksestä.

Pöytätenniksen historia ja alkuperä

Pöytätennis urheiluna alkoi Englannissa, jossa korkeamman luokan jäsenet pelasivat sitä päivällisen jälkeen. Tämä kehitys tapahtui noin vuonna 1880 ja monet uskovat, että se tuli brittiläisten sotilasupseereiden mukana, jotka palvelivat brittien siirtomaassa. Alussa, pöydän keskellä sijaitsevan verkon ja mailojen sijasta käytettiin kirjoja ja kirjoilla lyötiin golfpalloa pöydän puolelta toiselle. Vaihtoehtoisesti, pöytätennistä pelattiin metallisilla savukekoteloilla ja pallot olivat samppanjapullon korkkeja. Pelin suosio johti sen sytyttäjien laitteiden myyntiin voittoa haavitellen. Ensimmäiset mailat valmistettiin nahkan palasista ja pelin aikana tuotetun äänen takia sen lempinimeksi tuli ping pong. 

Tämän jälkeen peli levisi myös Yhdysvaltoihin ja Pöytätennisliitto perustettiin vuonna 1921 Britanniassa, jota seurasi Kansainvälinen Pöytätennisliitto (1926).  Lontoo isännöi viralliset maailmanmestaruuskisat samana vuonna. Monia muutoksia seurasi tulevina vuosina ja se esiteltiin virallisena olympialajina vuonna 1988. Sydneyn olympialaisten jälkeen vuonna 2000, kansainvälinen liitto alkoi toteuttaa uusia pelisääntöjä, jotta peli olisi miellyttävämpi yleisölle television välityksellä ja lisätä pelin rytmiä tehden siitä nopeamman ja hurmaavan.

Miksi pöytätennis on loistava urheilulaji

Kun Forrest Gump tuli elokuvateattereihin vuonna 1994, ei ollut outoa katsojille, että hän oli etevä pöytätenniksessä. Pelin rytmi ja nopeat pallonvaihdokset kiehtoivat yleisöä ja urheilu levisi kouluihin, nuoriyhteisöihin ja pelihuoneisiin. Muistan vahvasti olevani kasvava teini 90-luvulla, kokouduimme koteihin mini-turnauksiin ja mestaruuskisoihin. Kaikki pelasivat pöytätennistä ja koulussamme oli myös pöytä. Tämä oli ennen internetin, videopelien ja television tuloa. Hitaasti, pöytätennistä laiminlyötiin ja se unohdettiin.

Miksi pöytätennis on loistava urheilulaji

Uskomme vahvasti, että tämän täytyisi muuttua. Meidän täytyy esittää pöytätennistä tämän päivän nuorelle sukupolvelle. Se on hurmaava ja hauska urheilu, jota voidaan pelata sisällä. Sitä voidaan pelata joko kahden tai neljän ryhmissä ja sen nopea rytmi ei anna yhtään tilaa tylsyydelle. Pöytätenniksessä myöskään ikä ei merkitse. Kaiken ikäiset voivat ottaa osaa urheiluun ja voivat kilpailla yhtäläisellä mahdollisuudella voittaa. Tekniikka, hyvä kosketus ja taktiikka ovat myös elintärkeitä, jos haluat olla ammattilaispelaaja. Se ei myöskään ole kallis urheilulaji seurata ja pelata. Mailat ja pallot ovat huomattavan halpoja ja tarvitset vain nämä pelataksesi peliä. Ei ylellisiä varusteita tai erityisiä jalkineita ja univormuja. Vain sinä vastustajaasi vastaan.Pöytätennis on myös todella haastavaa sekä fyysisesti että henkisesti. Se vahvistaa silmääsi yksityiskohdille ja virhemarginaali on todella pieni. Se on myös riippuvuutta aiheuttavaa ja erinomainen harjoittelu kehollesi. Se voi olla täydellinen stressin helpotus ja joka kerta, kun saat harjoituksen päätökseen, on varmaa että tunnet olosi paremmaksi ja ilman huolia. Tenniksen pelaajat ovat yleensä todella nöyriä ja eivät ole yli-kilpailullisia ja he jakavat vastavuoroisen kunnioituksen filosofian toisiaan kohtaan. Lopulta, pelataksesi pöytätennistä, et tarvitse erityisiä kenttiä. Sitä voidaan pelata missä vain, kun vain sinulla on pöytä, kaksi mailaa ja monta palloa. Kaikkien yllä mainittujen syiden ja monen muun takia uskomme, että nyt on hyvä aika alkaa esittää pöytätennistä kouluihin ja yhteisöihin loistavana urheilulajina. Lapset rakastavat sitä varmasti ja olemme varmoja, että jokainen joka pelaa edes yhden pelin, tykästyy siihen. Tarvitset vain yhden sarjan ja voit ymmärtää heti, miksi pöytätennis on loistava ja hauska urheilu.